DiKATA - Digiosaaminen on uusi kansalaistaito

DiKATA-hanke

Digitalisaatio edellyttää meiltä jatkuvaa uuden oppimista esimerkiksi tiedonhaussa, tiedon muokkaamisessa ja sen jakamisessa. Tähän yhteiskunnalliseen osaamistarpeeseen vastaa DiKATA-hanke tarjoamalla maksuttomia digikoulutuksia.

DiKATA-hanke keskittyy työikäisten digitaalisiin perustaitoihin, joiden hallinta mahdollistaa työn tekemisen, työssä kehittymisen ja muun arjen sujuvuuden. Opit esimerkiksi, kuinka asioida sähköisesti, miten pilvipalveluita käytetään ja kuinka hallita jatkuvaa tietotulvaa. Opit myös työelämässä tärkeitä digitaitoja, kuten etäkokouksien käytäntöjä, yhteisöllisen työskentelyn menetelmiä (Google ja Microsoft Teams) ja kuinka brändätä itsensä ammatillisesti.

Verkkokoulutusten tallenteita voit katsoa omaan tahtiisi, vaikka kotisohvallasi. DiKATA-koulutukset ovat tarjolla koko Suomessa, sinua lähimmässä kesäyliopistossa. Digitaidot haltuun helposti ja hauskasti, tule sinäkin mukaan!

Tallenteet jo pidetyistä koulutuksista pääset katsomaan täältä!

Hanketta koordinoi Snellman-kesäyliopisto. Valtakunnallisessa hankkeessa on mukana 18 kesäyliopistoa. TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry on luonut hankkeen pohjaksi pysyvän, kansallisen digitaitokriteeristön, jonka avulla ihmiset voivat arvioida omaa digiosaamistaan ja tunnistaa osaamisvajeensa. Erilaisten oppijoiden liitto ry tarjoaa hankkeeseen koulutuksia, jotka mahdollistavat tasavertaista oppimista yhteiskunnassa. Hankeaika on 1.1.2019-31.12.2020. Hanketta rahoittaa Opetushallitus.

Dikata-verkkokurssit löydät alta: