Kansalaisopisto

Kainuun Aalto - Kansalaisopisto

Lauantain hyvinvointiaamut – UUDISTUNEET SISÄLLÖT

Aika
26.10.2019 - 14.3.2020

Lauantaisin  klo 10:30-12

 

SYKSY 2019

26.10. Eheä hengitys

16.11. Luonnonkosmetiikan työpaja

14.12. Kynttiläjooga TÄYNNÄ

 

KEVÄT 2020

18.1. Trager-liikunta

15.2. Musiikki ja keho

14.3. Triggerpiste

Ilmoittautumiset
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 14.3.2020
Paikka

Aalto kansalaisopisto

Sissikuja 3

87100 Kajaani

Suoritustapa

Hyvinvointia keholle ja mielelle vaihtuvien teemojen parissa!

 

Kuutena lauantaiaamuna sinulla on mahdollisuus viettää hetki itseesi ja omaan hyvinvointiisi keskittyen! Asiantuntevat ohjaajat tutustuttavat ryhmän mm. eheään hengitykseen, luonnonkosmetiikkaan, kynttiläjoogaan sekä triggerpisteisiin.

 

Voit ilmoittautua mukaan joko koko Hyvinvointiaamujen sarjaan tai yksittäiselle tunnille.

Sisältö

26.10. Eheä hengitys

Hengitys on yksi eniten terveyteemme vaikuttavista asioista. Nykyisen stressaavan elämäntavan vuoksi erilaiset hengityksen häiriöt ovat valitettavan yleisiä ja huonosti tunnistettuja. Lisäksi monet uskomukset hyvästä hengityksestä ovat osoittautuneet fysiologisesti katsottuna virheellisiksi.

 

Hyvinvointiaamussa tutustumme terveyttä edistävään hengitykseen tutkitun tiedon ja käytännön harjoitusten avulla.

 

– ohjaaja Miia Setälä

 

16.11. Luonnonkosmetiikan työpaja

Työpajassa valmistamme helppoa ja yksinkertaista kotikosmetiikkaa luonnon raaka-aineista, samalla perehtyen muutaman eteerisen öljyn aromaterapeuttisiin vaikutuksiin. Mukaasi kurssilta saat itse valmistamaasi huulivoidetta ja jalkakylpysuolaa.

 

– ohjaaja Johanna Saarivaara

 

14.12. Kynttiläjooga TÄYNNÄ

Hathajooga-harjoitus etenee kiireettömästi valmistellen kaikille sopivin liikkein, säädellen ja tarjoten vaihtoehtoja. Jooga harjoittaa kehon joustavuutta, vahvistaa lihaksia, kasvattaa kehontunnetta ja elinvoimaa sekä kehittää tasapainoa ja keskittymiskykyä kynttilän valossa rentoutuen.

 

– ohjaaja Mikko Kervinen

 

18.1. Trager-liikunta

Trager-liikunta on tapa liikkua ja olla niin, että mieli ja liike ovat täydellisesti yhtä. Liikkeet tapahtuvat kivuttomasti, pehmeästi, kevyesti, vapaasti ja näiden liikkeiden avulla tulemme tietoisemmaksi koko kehostamme. Fyysiseen tekemiseen yhdistetään myönteiset kysymykset alitajunnalle ja mielikuvien käyttö. Liike voi lopulta olla minkälainen tahansa, olennaista on, miten se tehdään.

 

Trager-liikunnan avulla on mahdollista oppia uudenlainen tapa liikkua ja olla omassa kehossa.

 

– ohjaaja Miia Setälä

 

15.2. Musiikki ja keho

Aluksi liikumme musiikin avulla kehoa kuunnellen, lämmittäen ja venyttäen. Sen jälkeen teemme ohjatun rentoutuksen erilaisten äänien ja soittimien rytmittämänä. Tavoitteena kehon ja mielen kokonaisvaltainen rentoutuminen.

 

– ohjaaja Miia Setälä

 

14.3. Triggerpiste

Opitaan niska-hartia seudun kuivahierontaa (vaatteet päällä ja istuen) ja alueen kipupisteiden sijainteja ja käsittelyä. Kipupisteiden kautta voidaan tehdä tehokasta lihasrentoutusta. Mukaasi tarvitset tyynyn sekä mukavat ja rennot vaatteet.

 

– ohjaaja Mira Manninen

Hinta

10€/kerta, kaikki 6 kertaa 50€

 

Kurssimaksu maksetaan paikanpäällä pankkikortilla.

Koulutuksen yhteyshenkilö

Kaisa Rahkala

kaisa@kainuunaalto.fi

Peruutusehdot

Kurssimaksun maksamatta jättäminen tai kurssilta pois jääminen ei ole peruminen!

 

Peruminen on tehtävä sähköpostitse osoitteeseen mira@kainuunaalto.fi viimeistään viikkoa ennen ilmoittautumista koskevan Hyvinvointiaamun ajankohtaa, koko Hyvinvointisarjan osalta 13.10.2019 mennessä.

 

Kurssin alkamispäivänä tai sen jälkeen tapahtuneen peruuttamisen vuoksi kurssimaksua ei palauteta. Perumatta jätetyn kurssin maksu on perintäkelpoinen. Maksumuistutuksesta peritään 5 euroa.