Opiskelutaitoillat lv. 2018-2019

Opiskelutaitoillat lv. 2018-2019

Oppiminen ei ole vain tiedon lisääntymistä, vaan opiskeltavien asioiden liittämistä aikaisempiin tietoihin: oppiminen on oppijan aktiivista toimintaa. Opiskelu on käytännössä lukemista, kirjoittamista, kuuntelemista, keskustelemista, tiedon hakemista ja oppimaan oppimista. Opiskelija voi itse vaikuttaa siihen, miten oppii ja ymmärtää asioita. Omia oppimistaitoja voi kehittää joko itsenäisesti tai vuorovaikutuksessa toisten kanssa. Ohjaajilta, opettajilta ja toisilta opiskelijoilta saatu palaute auttaa arvioimaan omaa oppijana kehittymistä ja onnistuneet oppimiskokemukset tuovat luottamusta omaan osaamiseen. Vuorovaikutus tekee mahdolliseksi omien käsitysten ja ideoiden testaamisen ja avartaa maailmankuvaa sekä tukee opiskelua.

Lisää vinkkejä opiskeluun www.opiskelutaidot.fi

 

Ilmoittautuminen verkkovälitteisiin, reaaliaikaisiin opiskelutaitoiltoihin

kainuunaalto.fi > avoin yliopisto > koulutusalaksi valitaan ”opintojen tueksi”

 

 

KEVÄT 2019

 

Tietoisuustaidot ja itsemyötätunto opiskelun edistäjänä/opiskelijan työkaluina.  Ke 23.1.2019 klo 17.30-18.30 yliopistonlehtori KT Saara Repo, Helsingin yliopisto.

  • Tietoisuustaitojen ja itsemyötätunnon harjoittamisen avulla voit parantaa opiskelussa tarvittavaa keskittymiskykyä ja sinnikkyyttä.

Opinnäytetyöntekijän työkalupakki. ti 5.2.2019 klo 17.30-18.30 yliopisto-opettajat Sanna Uotinen ja Leena Valkonen, Jyväskylän yliopisto

  • Millä taidoilla, työkaluilla ja ennen kaikkea asenteella syntyy opinnäytetyö?

Miten tulla toimeen esiintymisjännityksen kanssa? klo 17.30-19 Sanna Niskanen, Itä-Suomen yliopisto (pvm tarkentuu myöhemmin)

  • Jännittääkö esityksen pitäminen, pitchaus tai ryhmässä työskentely? Se on ihan ok ja harjoittelulla pääset eteenpäin.

Opiskelun esteettömyys ja oppimisvaikeudet. Ti 19.3.2019 klo 17.30-18.30 Tarja Ladonlahti, Jyväskylän yliopisto

  • Opiskelua hankaloittavat fyysiset, psyykkiset ja sosiaaliset esteet. Esteetön opiskelu on erityisesti avoimen yliopiston asia.

 

Ilmoittautuminen kainuunaalto.fi > avoin yliopisto > koulutusalaksi valitaan ”opintojen tueksi”